DM i Hearthstone

Hearthstone, der i sin helhed er baseret på giganten ’World of Warcraft’ og dets væsner, er i sig selv ret så stort. Så stort, at der i diverse turneringer er præmiepuljer på $250.000, eller hvad der vil svare til ca. 1.6 millioner kr., hvilket var tilfældet ved Hearthstone Spring Championship-turneringen i 2017.

Væsnerne, man kender fra World of Warcraft, er i Hearthstone blevet lavet til spillekort, der hver har sine egne evner og funktioner i hånden, eller når de bliver spillet. Hvert kort koster et vist antal mana at spille, hvilke man optjener hver gang det bliver éns tur.

I Hearthstone kan man vælge at spille som ni forskellige heroes, man kender fra World of Warcraft: warlock, druid, mage, paladin, warrior, rogue, shaman, hunter og priest, der hver har nogle bestemte kort, som kun kan blive spillet af netop den hero. Hver hero starter ud med at have 30 hp og sin egen evne, der kan blive spillet for 2 mana. Kortene er herudover inddelt i fire kategorier: common, rare, epic og legendary, der definerer hvor sjældne kortene er. Det er typisk sådan, at et kort, der er legendary, har nogle mere omfattende evner end et kort, der er common eller rare.

Hearthstone nåede i 2017 op på 70 millioner aktive spillere, så man kan roligt sige, at spillet har gået sin sejrsgang-også i Danmark. I Danmark har vi Hearthstone-spillere såsom Nikolaj Høj ’Nikolajhoej’ Nielsen og Christian ’Balorix’ Rasmussen, der hver især har gjort sig bemærket på den store scene. Nikolajhoej har bl.a. vundet Hearthstone Spring Championship-turneringen i 2017, hvilket også betød en præmie på ca. 400.000 kr. Balorix har vundet en af sæsonens Masters qualifiers og har dermed kvalificeret sig til Hearthstone Masters, der løber af stablen til et stort show i Las Vegas med en præmiepulje på $250.000, hvoraf $50.000 går til vinderen. Balorix spiller bl.a. til de fire kvalifikationer til Danmarksmesterskabet i Hearthstone, der i samarbejde med Yousee E-sportligaen bliver afholdt på datoerne:26 okt., 30 nov., 8 feb., og 7 marts.


Skrevet af Anders Skov

Udgivet d. 29/10/2019

Tags:

Kategori: