DBU satser på e-sport!

E-sporten har rigtig meget fart på og nu vil DBU også være med.

Nu har DBU oprettet et e-sports fodboldlandshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt siger Kenneth Reeh, Konstitueret administrerende direktør i DBU. Heri ligger der også at man vil oprette e-fodboldskoler og ramme bredden med turneringer som foregår lokalt rundt i Danmark.

eFodboldskolerne er noget man har lavet før hvor det havde til huse i Tilst, og har kørt ret godt, så nu undres man over at det er sat op som et helt nyt tiltag.

Hvordan helt konkret DBU har tænkt sig at køre det af stablen er ikke sikkert endnu, men der er i hvert fald masser af viden at hente rundt i landet ved de lokale foreninger, som et eksempel. FIFA vil nyde godt af dette initiativ på den danske e-sports scene, og vi er mange der rigtigt gerne vil have det her gjort på den helt rigtige måde.

“E-sport er kommet for at blive, så hvorfor ikke åbne fodboldens klubhuse op og lade børn og unge spille og dygtiggøre sig der som en del af Fodbolddanmarks fællesskab. Vi har allerede klubber, der tilbyder e-sport efter fodboldtræning for at skabe mere liv i klubhuset, og vi er glade for at se e-sportens bidrag til fællesskabet. Derfor arbejder vi også på højtryk for at få vores breddeturnering færdig.” siger Claus Gramm Pedersen.

Lige præcis derfor giver e-breddeturneringerne mening, og vil måske også kunne knytte Danmarks klubber tættere sammen, omkring e-sporten.

Opbakning fra Dansk Erhverv er helt med på DBU’s tiltag og Brian Mikkelsen bakker fuldt op omkring det. Som Brian siger er det noget som også kan give andre et skub som f.eks. detailhandlen når spillere eller fans skal ned og have gamer t-shirts, gamer-keyboards eller mus med favoritspillerens billede eller klublogo på. udover tilføjer han:

“Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen. Når Danmark lægger jord til internationale elitesportsbegivenheder, så betyder det både flere penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og souvenirbutikkerne.”

Det Norske landshold har allerede spillet imod Frankrig i December og inden det har 350 norske FIFA spillere deltaget i eFA Cup hvor vinderne sikrede sig en plads på det Norske e-landshold. Det norske TV 2 har rettighederne til de kommende kampe som allerede er sat på tegnebrættet.

Hvem skal på det danske FIFA landshold, skal du?

 

 


Skrevet af Jakob Nielsen

Udgivet d. 24/01/2019

Tags: , , , , , ,

Kategori: