Zonic med langt statement om Astralis

Danny ”zonic” Sørensen, træner for Astralis, kommenterer nu på den massive kritik, Astralis har været udsat for i løbet af de seneste par måneder.

I et opslag på Facebook, giver zonic et dybere indblik i den seneste tids prioriteringer fra Astralis. Danskerne er kritiseret for deres fravær til store turneringer og deres tilvalg af andre. Senest mistede Astralis deres førsteplads på verdensranglisten, men er nu klar til at kæmpe for at få den tilbage.

En ny standard blev sat

Året startede godt for Astralis. I 2018 sluttede man på toppen med Intel Grand Slam. Man havde domineret scenen i en lang periode, været innovative i spillet og blevet kaldt det bedste Counter-Strike hold nogensinde. Oven i købet blev nye metoder, uden for serveren, taget i brug – et øget fokus på fysik og samarbejde i det virkelige liv. Et topprofessionelt hold, som leverede resultater. I 2019 fortsatte Astralis hvor de slap, og kunne 3. marts løfte det andet majortrofæ i træk.

Astralis hævede, som professionelt hold, standarden for den kompetetive CS-scene. Alt lige fra en effektivisering af den træningstid der blev brugt i spillet, til træningspas på en militær forhindringsbane, var med til, at de andre tophold gang på gang blev besejret og blot kunne kigge efter hvad Astralis gjorde, i forsøget på at følge med.

Ros blev til massiv kritik

Efter majoren i Katowice, Polen, har man dog ikke set meget til Astralis. Kun fem BO3-kampe er det blevet til i denne periode. Sammenlignet med fx Liquid, ENCE og FaZe er dette tal meget lavt. De tre hold har spillet henholdsvis 15, 11 og 15 kampe. En af grundene til dette er, at Astralis i højere grad har deltaget i BLAST Pro Series-turneringer, hvor alle kampe, på nær finalen, er BO1. Udover dette, har Astralis også fravalgt at deltage i både IEM Sydney, StarSeries Season 7, cs_summit 4 og DreamHack Dallas. De resterende tophold har, på skift, deltaget i disse turneringer.

 

Astralis’ BO3-kampe sammenlignet med andre tophold

Disse fravalg og prioriteringer har medført stor kritik af Astralis. Den storslåede æra, som danskerne gennem det seneste halvandet år har opbygget, er af mange erklæret for slut. Kritikken af dette kommer på baggrund af hvordan æraen er sluttet. At det er sket grundet Astralis’ fravalg af de store turneringer og tilvalg af BLAST – hvilket for mange er uforståeligt og utilfredsstillende. Senest mistede Astralis tilmed deres førsteplads på verdensranglisten.

Det handler om balance

Udtalelserne om den seneste tids kritik, har været småt fra Astralis. I dag skriver træner zonic dog et langt opslag på Facebook, hvor han forholder sig til de seneste måneder.

Oversat fra Engelsk: ”Min absolutte prioritet som træner og leder er, og har altid været, at sikre at mine spillere klarer sig godt, arbejder sammen, tager sig af hinanden og at de har en så sund og lang karriere som muligt”, skriver Danny ”zonic” Sørensen. Zonic fortsætter med en forklaring om, at Astralis i starten af hver sæson sætter sig ned og planlægger, hvilke turneringer de skal deltage i. Det handler ikke kun om prestige, men også andre kriterier spiller ind. Over alt andet står dog det krav om, at spillerne skal have et balanceret liv, som også handler om andet end turneringer og rejsedage. Et liv, hvor sundhed og tid til at se familie og venner også er vægtet højt. ”For mig, for os, er sundhed, og også mental sundhed, en afgørende forudsætning for at kunne præstere som person og spiller”, skriver zonic på Facebook.

Astralistræneren fortsætter med at kommentere på BLAST. Som en del af BLAST-turneringerne, binder man sig til at deltage i fem ud af de syv turneringer. Astralis har valgt kun at deltage i fem, og ikke flere. Hermed skipper man altså BLAST Pro Series Los Angeles, og prioriterer dermed at deltage i ESL Cologne. ESL Cologne er en af de største turneringer, så dette er godt nyt for Astralistilhængerne.

Et ønske om færre rejsedage

Som professionel CS-spiller, er det et arbejde forbundet med mange rejsedage om året, hvilket kan være meget stressende. Især Nicolai ”dev1ce” Reedtz har været ramt af sygdom. I 2017 var han nødt til at træde tilbage fra holdet i en periode, og gik bl.a. glip af den første BLAST-turnering, som blev afholdt i København. ”… jeg vil ALDRIG risikere mine spilleres helbred, ikke engang hvis dette betyder, at vi mister førstepladsen på HLTV-rangeringen”, skriver Danny ”zonic” Sørensen videre på sin Facebook.

 

Katowice, 2019. For at være et tophold kræver det balance.

For at være i stand til at være det toneangivende hold, er man altså nødt til at finde den rette balance mellem arbejde, turneringer og tid til afslapning og forberedelse. Selvom mange ønsker at se Astralis i kamp så ofte som muligt, findes der flere grunde til, at dette ikke kan lade sig gøre. I hvert fald ikke, når spillernes velvære og evne til at præstere samtidig skal tages i betragtning, hvilket selvfølgelig er en altafgørende faktor.

Nye turneringer i vente

Den kommende periode ser lovende ud, hvis man har hungret efter at se mere til Astralis. Allerede i morgen starter ECS-finalerne i London, hvor Astralis lægger ud mod FURIA. Udover dette kommer ESL-finalerne og ESL Cologne, hvor Astralis også er på deltagerlisten.

ECS starter i morgen kl. 11.00. Hold dig opdateret her på siden for at få overblikket over turneringen samt de seneste nyheder.

 

Fotokredit: Adela Sznajder


Skrevet af Matti

Udgivet d. 05/06/2019

Tags: ,

Kategori: