Vitality er de nye ECS mestre

Franske Team Vitality er vinderne af ECS Season 7 Finals i London, efter at have vundet 2-0 over brasilianske FURIA.

Søndag aften skulle finalen spilles i Wembley Arena, London, hvor de to finalister var Vitality og FURIA. ECS finalerne har en præmiesum på 500.000 dollars, hvoraf de 225.000 går til vinderen, hvilket svarer til knap 1.500.000 mio. danske kroner.

Første map blev Inferno, som FURIA havde valgt. Det startede godt for FURIA. Et 1v4  clutch af KSCERATO sikrede dem pistolrunden og de efterfølgende runder, før ZywOo og co. kom i gang. Franskmændene fik lukket godt ned for det brasilianske mandskab, hvor især arT havde problemer i midten. Grundet FURIAs aggressive spillestil, var det tanken, at han hurtigt skulle frem i midten som CT og forsøge at give holdet en tidlig fordel i runden. Denne spillestil, som ellers har virket godt mod både Astralis og North, fik brasilianerne denne gang intet ud af, og det kostede dem dyrt. Vitality kunne lukke mappet med 16-9.

Andet map, Overpass, blev ikke meget bedre for FURIA. Vitality var ekstremt velspillende og kunne vinde mappet med hele 16-4. Dette betød, at finalen blev relativt hurtigt overstået, og Vitality kunne løfte trofæet. At sejren gik til franske Vitality faldt i god jord hos publikum, da de har engelske ALEX spillende på holdet.

Havde man før turneringens start ment, at det skulle være netop Vitality og FURIA som ville stå i finalen, havde de fleste nok været uenige. Begge hold har dog haft en stigende formkurve over den sidste måned, og det var ikke ufortjent at det var netop disse hold, som nåede til finalen. Især FURIA har været en stor overraskelse for mange. Først slog de Astralis ud og derefter North. Ligeledes kom MIBR heller ikke videre fra gruppespillet.

*Vi besøger ECS i samarbejde med Lenovo.

Astralis, som ellers har vundet de to seneste ECS-sæsoner, må altså give titlen videre til franskmændene og ALEX. Vi takker nu af fra London og ser frem mod ESL finalerne i Montpellier, som starter den 18. juni.

Se også: Stort videointerview med Anders Blume


Skrevet af Matti

Udgivet d. 09/06/2019

Tags: , , , , ,

Kategori: