Katowice Major 2019 skudt i gang

Den første Major i 2019, Intel Extreme Masters Season XIII – Katowice Major 2019, blev i går, onsdag den 13. februar, officielt skudt i gang – bogstavlig talt.

Det er Valves 14. sponsorerede Major og turneringen har en samlet præmiesum på 1 mio. dollars. Tuneringen faciliteters af Electronic Sports League (ESL) og afholdes i den sydpolske by; Katowice.

Overraskende få danskere repræsenteret

I modsætning til hvad vi tidligere har været vant til, er der i år kun ganske få danskere repræsenteret i tuneringen – dette værende de forsvarende mestre fra Astralis.

Sidste år var både North og amerikanske OpTic Gaming, hvis rooster dog udelukkende består af danskere, nemlig ligeledes repræsenteret. Det er de ikke i år, og må vi derfor, som danske fans, sætte vores lid til Dev1ce og co.

Jagter retten til at kalde sig “De bedste nogensinde”

I en tid hvor de bedste CS:GO-hold har svært ved at bevare og fastholde kontinuitet, tyder noget på at de danske stjernespillere fra Astralis, måske har knækket koden til netop dette. Det danske superhold har nemlig sikret sig intet mindre end 10. førstepladser, og har ved dette års Major muligheden for at vinde en Major to år i træk – noget som kun to andre hold i historie har formået.

Skulle det ske, vil det efterhånden være svært at finde argumenter for, hvorfor Astralis ikke med rette kan kalde sig selv for GOAT (The Greatest of All Time) inden for professionel CS:GO.

Mange spændende hold at følge

Selvom dette års Major er relativt tyndt besat hvad angår danske hold, er der heldigvis andre spændende udenlandske hold at følge.

Dette værende eksempelvis det franske hold, Vitality. Holdet har stået lidt i skyggen af det franske superhold, G2, men er bestemt værd at følge. De har i år muligheden for at kvalificere sig til deres første major, og holdet tæller blandt andet det kun 18-årige franske kæmpetalent, ZywOo, som bestemt er værd at holde øje med.

Derudover har vi det amerikanske hold, NRG, som havde et særdeles godt år sidste år, hvor de formåede at gøre et stort væsen af sig i flere store tuneringer. Holdet gik dog ikke videre til sidste års London-major, og det helt store spørgsmål er derfor om de i år formår at leve op til deres potentiale.

Endelig er der selvfølgelig mulighed for at følge mange af de store kendte hold som eksempelvis NiP, Fnatic og G2.

Du kan følge med i Majoren gratis på Twitch.tv.


Skrevet af Jacob Lund

Udgivet d. 16/02/2019

Tags: , ,

Kategori: