ESL Odense er skudt igang

Det største danske CS:GO event er i dag skudt igang. De indledende kampe til ESL Pro League Season 10 finals er begyndt, og på fredag slår arenaen i Odense dørene op for publikum, som har udsigt til Counter-Strike i topklasse.

ESL Finalerne er, som bekendt, en af verdens største turneringer inden for CS:GO, kun overgået af de store major-turneringer, som afholdes to gange årligt. Dette kan også ses på den samlede præmiepulje som udgør intet mindre end 4 mio. danske kroner.

Det går godt på den danske CS:GO-scene, hvor de danske hold er godt repræsenteret i Odense. Hele tre danske mandskaber har kvalificeret sig til finalerne – en bedrift som intet andet land er i stand til at matche. De tre hold er Astralis, North og Heroic.

Astralis er det danske superhold. Ikke kun nummer et i Danmark, men ligeledes øverst placeret på verdensranglisten. Holdet består af glaive, device, dupreeh, Xyp9x, Magisk og træner zonic. Forventningerne er tårnhøje til zonics tropper, som netop har vundet ECS finalerne. Favoritrollen til at vinde hele turneringen findes ligeledes hos Astralis. Presset er derfor højt på de danske gutter, som efterhånden må antages at være vandt til dette.

Arenaen i Odense er klar til start.

North er ligeledes et hold som er udsat for et stort pres, da de kommer fra en kæmpe organisation med høje forventninger. Ligeledes er det rå spillermateriale utrolig talentfuldt, men alligevel er det aldrig lykkedes North for alvor at sætte sig på CS:GO-scenen. Den seneste form har heller ikke vist nogle tegn på, at dette skulle forandre sig foreløbigt. Dog er det lidt tid siden at vi har set North i en af de store turneringer, så måske de har genopfundet sig selv i pausen og kan levere en overraskelse.

Heroic er det sidste danske hold som er deltagende ved ESL finalerne. Dette mandskab er, på papiret, det svageste af de tre danske hold, men alligevel er der gode muligheder for at de kan nå længere i turneringen end North. Heroic har været rigtig godt spillende i den seneste periode og virker som et hold der virkelig har fundet rytmen sammen. Dette kommer på baggrund af et mix mellem nogle ældre, rutinerede spillere samt helt unge gutter med utrolig stort talent. Det bliver spændende at se hvordan Heroic vil klare sig på dansk grund.

Her på Inside-Esport kommer vi til at følge turneringen på tætteste hold.

Fotokredit: Helena Kristiansson


Skrevet af Matti

Udgivet d. 03/12/2019

Tags: , , ,

Kategori: