Dansker er den anden bedste CS:GO-spiller i verden!

Den 20. januar 2019 annoncerede HLTV.com, at den danske CSGO-stjerne Nicolai “dev1ce” Reedtz fra Astralis indtager 2. pladsen på det prestigefyldte CS:GO-medies top-20-liste over bedste CS:GO-spillere i verden.

Dermed er den 23-årige dansker ikke blot Danmarks bedste spiller men også en af verdens bedste – kun overgået af ukrainske Aleksandr “s1mple” Kostyliev fra den ukrainske eSports-organisation, Natus Vincere.

Danskerens placering som den 2. bedste spiller i verden er den hidtil bedste

Sidste år måtte dev1ce tage til takke med en 5. plads og året før det en 3. plads. Det kommer dog ikke som den store overraskelse, at det lige skulle blive i år, at den unge dansker fra Vejle kravlede næsten helt til tops på listen. Dev1ce har nemlig haft et intet mindre end dybt imponerende 2018.

Dev1ce har sammen med Astralis i det forgangne år vundet intet mindre end 10 titler, hvoriblandt dev1ce er blevet kåret som MVP (Most Valuable Player) 7 gange i det, man kalder ”Premier Events”, som er turneringer med +250.000 dollars i pengepræmie. De 7 MVP-kåringer er desuden en ny personlig rekord og samtidig det højeste antal blandt alle spillere i Premier-events.

Er du på fb? Det er Inside e-sport

Det imponerende år skal desuden ses i kølvandet på en hård og længerevarende sygdomsperiode, som dev1ce havde i slutningen af 2017. Her blev danskeren opereret for brok og døjede efterfølgende længe med en maveinfektion.

Sygdomsperioden betød, at dev1ce måtte melde afbrud til flere af årets store turneringer, og holdets coach, Danny “zonic” Sørensen, måtte træde til som stand-in. Holdet fik desuden hjælp fra svenske Denis “denis” Howell, og norske Ruben “RUBINO” Villarroel, i de store turneringer.

Se også: Interview Dev1ce

Den danske e-sport-stjerne nåede dog, heldigvis, at blive klar og frisk igen til årets helt store turnering, Boston Major 2018, men det blev aldrig den tilbagevendende succes, som både fans og dev1ce selv havde håbet på. Det var tydeligt at se, at danskeren havde været ude i en længere periode, og ikke var i nærheden af det niveau, vi kender.

Danskeren formåede dog at spille sig op, og hurtigere end man med rette kan forvente, genfandt dev1ce sit høje topniveau, og spillede i perioder bedre end nogensinde set.

2018 bliver svær at overgå for Astralis-spilleren, men måske 2019 bliver året hvor dev1ce, endelig, indtager pladsen som verden bedste CS:GO-spiller?


Skrevet af Jacob Lund

Udgivet d. 22/01/2019

Tags: , , , , , ,

Kategori: