BLAST Pro Series annoncerer nyt kæmpeformat

BLAST Pro Series annoncerer et nyt turneringsformat kaldet BLAST PREMIER til 2020.

BLAST Pro Series har på deres Twitter løftet sløret for et nyt turneringsformat ved navn BLAST Premier. BLAST Premier adskiller sig i høj grad fra det nuværende BLAST Pro Series, ved at indeholde mange flere BO3’s og mulig kvalifikation for alle hold. Udover dette, er der ligeledes udsigt til en samlet præmiesum på hele 4.250.000 amerikanske dollars – dette svarer til ca. 28,6 mio. danske kroner.

BLAST Premier kommer til at bestå af en forårs- og efterårssæson. I hver sæson vil 12 hold deltage i kvalifikationen. Disse 12 hold inddeles i 3 grupper, hvor de 6 bedste hold går videre til henholdsvis forårs- og efterårsfinalerne. De resterende 6 hold, samt 2 nye hold, vil få endnu en chance for at kvalificere sig til finalerne ved en såkaldt “showdown”, hvor de 2 bedste hold går videre.

Når de 2 sæsoner er færdigspillet, vil de 8 bedste hold gå videre til den sidste del af turneringen, som kaldes “global final”. De 2 indledende sæsoner har begge 1.375.000 dollars i puljen, og den globale finale har yderligere 1.000.000 i puljen, hvorfor den samlede præmiepulje for BLAST Premier altså når nye højder med svimlende 4.250.000 dollars.

BLAST imødekommer hermed meget af den kritik som de tidligere har været udsat for. Meget af kritikken har gået på, at det nuværende turneringsformat simpelthen ikke var kompetetivt nok. Pånær finalen, var alle kampene BO1, med 3 kampe spillet samtidigt. Dette har været meget udskældt, da BO1-kampe bl.a. i langt højere grad er overladt til tilfældigheder. Dette laves nu om, da det nye format vil indeholde langt flere BO3-kampe, hvilket giver et mere retvisende billede af styrkeforholdet mellem holdene.

Nu glæder vi os bare til at se, hvilke hold der bliver annonceret.


Skrevet af Matti

Udgivet d. 15/09/2019

Tags: ,

Kategori: