Lootboxe er nu gambling i Belgien

For noget tid siden skrev vi en artikel om, at Hollands spillemyndighed vurderede at loot boxe, i 4 navngivne spil, var gambling, og dermed krævede at loot boxene blev ændret så de passer til landets lovgivning på området. Nu har Belgien taget et skridt videre, og truer med fængselsstraf til større udviklere.

De Belgiske Spillemyndigheder har kigget på fire spil: Star Wars: Battlefront 2, Fifa 18, Overwatch og CS:GO, for at finde ud af hvilke spils loot boxe der er baseret på hasardspil, hvilket betyder at unge ikke må benytte spillet. Af de fire var det kun Battlefront 2 som ikke var i strid med loven, da udviklerne fjernede spillets loot box system mens undersøgelsen var i gang.

Den belgiske justitsminister Koen Geens har efterfølgende udtalt, at Belgen forlanger disse loot boxes fjernet. Hvis det ikke bliver gjort, kan udgiverne risikere fængselsstraf på op til 5 år, og en bøde på op til 800.000 euro (5 960.000 DKK).

“Når mindreårige er involveret, kan disse straffe blive fordoblet.” udtaler Geens sig, og fortsætter med  at snakke om hvilken effekt loot boxes har på yngre folk. “Det er ofte børn som kommer i kontakt  med disse systemer, og det kan vi ikke tillade.”

Følg Inside E-sport: FacebookTwitterInstagram

Det var Geens der fik den Belgiske Spillemyndighed til at undersøge loot boxe i spil, efter alt den omtale som Star Wars fik omkring Battlefront 2’s udgivelse.

Nu går Geens efter at få en dialog imellem spiludgivere og -udviklere, for at finde ud af hvem der er ansvarlig for at fjerne loot boxe.

“Vi har allerede taget mange forbehold for at beskytte både mindreårige og voksne imod indflydelsen fra, blandt andet, gambling reklamer. Derfor må vi også sikre os, at børn og voksne ikke bliver konfronteret med gambling, når de leder efter det sjove i spil.”

Vi kunne for nogle dage siden fortælle, at de danske spilmyndigheder stadig ikke ser loot boxe som gambling, og ikke kunne give en kommentar omkring de nyheder der kom fra Holland i sidste uge.

Skal Belgien have lov til at forlange loot boxe fjernet, eller skal de blande sig udenom hvad der er i spil?


Skrevet af Jóna Ákadóttir

Udgivet d. 26/04/2018

Tags: , ,

Kategori: