Holland slår ned på lootboxe

Efter skandalen med loot boxes i Star Wars: Battlefront 2, er loot boxes begyndt at blive kigget på i større omfang. Danmark har tidligere kigget på loot boxes og microtransactions i spil, dog uden noget er sket. Det samme kan dog ikke siges for Holland.

Det er netop kommet frem i dag, at fire populære online spil nemlig bryder Hollands gambling love, og har derfor fået at vide, at de skal regulere deres spil så de passer til landets love inden for de næste 8 uger. Hvis de ikke gør det, kan de få bøder op imod 820.000 euro, hvilket svarer til 6.1 million danske kroner.

Dog vil de Hollandske myndigheder ikke udtale om hvilke spil der er involveret i denne sag, som direktøren for de Hollandske gambling myndigheder Marja Appelman siger:

“Ligesom alle andre steder i vores retssystem, er udgiverne af disse spil kun mistænkte.”

Holland har kigget imod 10 spil som har loot boxes, da deres popularitet er steget kraftigt over de seneste måneder. Dog skal det siges, at det ikke er ulovligt at have loot boxes i spil i Holland, som Appelman yderligere forklarer.

“Men hvis de ting man finder i loot boxes kan blive byttet uden for spillet, så er der tale om et gambling spil, hvor man skal have tilladelse i Holland, og man skal gøre en indsats for at beskytte forbrugerne imod sig selv.”

Udover denne lovovertrædelse, har Holland også kigget imod afhængigheden af loot boxes, hvor der derimod ikke står til, at komme nogle ændringer for nu.

“I forhold til design og mekanismer, kan de sammenlignes med spilleautomater og roulette. Dog er der ingen indikation, at loot boxes bliver åbnet på en større skala af folk som er afhængige af gambling.

Hvad tænker du om disse ændringer til spil i Holland? Håber du vi får de samme regler i Danmark, eller skal man lade loot boxes være?


Skrevet af Jóna Ákadóttir

Udgivet d. 20/04/2018

Tags: ,

Kategori: