Foreningerne er på vej op!

Helt tilbage hvor søgemaskinen hed Jubii og ikke Google var der eSportsforeninger. Dengang var det meget nørdet og noget underground, men alligevel så samlede passionerede spil entusiaster sig, hvor snakken gik på ALT gaming. Fokuspunkterne dengang er nok ikke det samme som idag, da vi har fået værdier som: “Sundhed, udfordring og fællesskab” men alligevel er det de samme mennesker der nu opretter de nye eSportsforeninger.

Martin Fritzen, Projektleder hos DGI fortæller i et interview, at han opdagede i software marketing branchen at kolleger brugte pausetiden på gaming, men dengang var det stadig lidt tabu at kalde sig for gamer. Han undrede sig over hvorfor voksne skulle gemme sig, og at man ikke kunne stå frem og være stolt. Det kan man  idag og det er også noget af det som DGI bakker op omkring, at foreningerne gør medlemmerne stolte over deres præstationer og i det hele taget at være gamer. “Nu skal der skabes et hjem” siger Martin og tallene fra 1. April 2018 sagde 68 foreninger og 2100 medlemmer. Disse tal vokser stadig, så der er rigelig mulighed for at finde en forening derude i dit lokale område.

Foreningerne kan det med bredden, hvor de rammer så mange forskellige mennesker som muligt, hvor det både kan være dem som bare gerne vil game, til dem som ikke har økonomisk mulighed for selv at have en PC stående derhjemme. Både konsoller og PC bliver der spillet på og den ene forening kan være meget forskellig fra den anden. Nogle fokusere på talentudvikling på højt plan, hvor andre gerne vil give de unge der ikke går til fodbold, håndbold eller lign. et sted at gå hen. Det fysisk sociale er belønningen og man får andre ting som empati for medmennesker, hvor bare det at gøre noget for andre og føle at man bidrager med noget, kan være det som ændrer livet for den enkelte.

2019 byder på DGI landmesterskaberne sidst i April. Stor fokus på at udvikle træneruddannelserne hvor der kommer assistenttræner uddannelse, og overbygninger til de forskellige spil hen ad vejen. Der vil også være et kig på nye måder at bruge andre spil til eSport, hvor man måske ikke vil klassificere spillet til eSport. Man vil gerne have seniorerne med også og kigger på spil der kan bruges til vedligeholdelse af finmotorik og bare det at bevæge sig.

Er du medlem af en forening? Hvilke spil ser du i 2019 komme med som eSport?


Skrevet af Jakob Nielsen

Udgivet d. 10/01/2019

Tags: , , , , , ,

Kategori: